bancuri, glume, imagini, video, fun, bancuri online, bancuri tari, imagini haioase, videoclipuri haioase, distractie online Pe HaiSaRadem.ro vei gasi bancuri, glume, imagini, video, fun, bancuri online, bancuri tari, imagini haioase, videoclipuri haioase, distractie online. Nu ne crede pe cuvant, intra pe HaiSaRadem.ro ca sa te convingi.
© Copyright 2005 "Vila Andrei"
   Într-un luminiş înconjurat de păduri de conifere, la poalele Masivului Postăvaru (Carpaţii de Curbură), se întinde micul paradis al României: staţiunea Poiana Braşov sau Poiana Soarelui, după cum o mai numesc localnicii. La o altitudine de 1030 m, aceasta prezintă o climă montană tonifiantă cu o temperatură medie anuală de 5ºC (media temperaturii în luna iulie fiind de 14,5 ºC, iar media temperaturii în luna ianuarie de -5ºC), ceea ce face din Poiana Braşov nu numai o atracţie turistică, dar şi un important centru de odihnă şi tratament cu sezon permanent.
   Aerul pur, puternic ozonat, lipsit de praf şi particule care provoacă alergii, presiunea atmosferică relativ scăzută, precum şi ionizarea intensă sunt printre cei mai importanţi factori naturali, care ajută la tratamentul nevrozei astenice, a stărilor de epuizare şi a surmenajului fizic şi intelectual, anemiilor secundare şi a bolilor endocrine şi mai ales a celor ale aparatului respirator.
   Recunoscută la nivel internaţional şi foarte apreciată, staţiunea Poiana Braşov oferă tuturor turiştilor şi iubitorilor de sport 12 pârtii de schi, cu toate gradele de dificultate (pârtie olimpică, pârtii pentru coborâre şi slalom uriaş, pârtie pentru slalom special, trambuline etc.), terenuri de sport (tennis, minigolf, handball, baschet) şi un mic lac.
   De asemenea, ea dispune de telegondola, de teleferic, de skilift, bazine acoperite, saune, săli de gimnastică medicală, discoteci, baruri şi restaurante etc. În timpul anului, stratul de zăpadă se menţine cca 120 de zile, ceea ce îi atrage un număr important de turişti.
   Poiana Braşov este şi un punct de plecare pentru numeroase trasee montane sau plimbări. Astfel se poate ajunge la cabanele de pe Postăvaru (1602 m) şi Cristianu Mare (1704 m), dar şi la cetatea ţărănească a Rîşnovului (secolele XIV-XVII), aflată la 14 km distanţă. Se pot organiza excursii la monumente istorice şi de artă din oraşul Braşov (turnurile şi bastioanele vechilor fortificaţii ale oraşului, datând din secolul al XV-lea, Biserica Sf. Bartolomeu, construită în stil gotic timpuriu, datând din secolulu XIII, Biserica Neagră, de asemenea, construită în stil gotic, între anii 1385-1476, astăzi adăpostind o importantă colecţie de carpete orientale, Casa Sfatului, astăzi muzeu, prima Şcoală românească şi multe alte biserici).